solar design product logo
Language:

Actualizat: 25 august 2014

Suntem producatori, nu importatori, nu intermediari.
Oferim garantie pentru toate utilajele comercializate
Asiguram transport la cerere.
Asistenta non-stop pentru toate echipamentele produse.
Instalare si instruire personal gratuite.
Oferim consultanta de specialitate.
Comercializam piese schimb pentru toate echipamentele produse.
Folosim oteluri de inalta calitate pentru a asigura fiabilitatea utilajelor noastre.
De ce noi?
“Energia
verde
reprezinta viitorul.”

O data cu trecerea timpului, rezervele de combustibili fosil sunt tot mai putine, iar resursele disponibile tot mai scumpe.

Pe fondul liberalizarii preturilor la energie, pretul combustibililor utilizati la incalzirea spatiilor de locuit si a spatiilor adaptate desfasurarii de activitati economice va creste incepand de anul viitor. Astfel, preţul gazelor pentru populaţie va creşte cu 10% atât in 2013 cât şi în 2014, pentru ca în 2015-2018 să se majoreze cu 12% anual. De asemenea procesul de liberalizare a preţului energiei electrice va debuta in luna iulie 2013 printr-o majorare a pretului cu 10%, urmand sa se finalizeze in 2018.

O data cu aceste scumpiri, consumatorii sunt nevoiti sa gaseasca alternative ieftine si de lunga durata. Ca solutie s-a dezvoltat utilizarea resurselor alternative de energie, respectiv folosirea resurselor vegetale obtinute din procesarea culturilor agricole. In timp, incalzirea pe gaz/curent electric va deveni nerentabila raportat la incalzirea pe materiale lemnoase, indeosebi raportat la incalzirea pe baza de peleti si brichete. Astfel, este de asteptat ca cererea pentru aceste materiale sa creasca in urmatorii ani.

Daca pana acum resturile vegetale obtinute in urma recoltarii culturilor agricole se ardeau sau se ingropau sub brazda odata cu araturile, solutia gasita este de a folosi aceste produse in scopul de a le transforma in combustibili. Solutiile adoptate sunt de a le transforma in bricheti sau peleti, utilizate in centralele termice sau sobe. Combustibilii astfel obtinuti din resursele regenerabile ale pamantului reprezinta alternativa optima pe termen lung la energia neregenerabila bazata pe combustibili fosili.

Desi exista temeri legate de posibilele inconveniente ca urmare a utilizarii acestor combustibili trebuie subliniat faptul ca avantajele sunt net superioare eliminand orice suspiciuni create.

Un prim avantaj rezulta din faptul ca procesarea se face cu materii prime uscate avand o umiditate in jur de 8-15%, pe cand lemnul in cel mai bun caz, dupa doi ani petrecuti in stiva, ajunge la o umiditate in jurul valorii de 15-25%. O umiditate mai mica inseamna automat un randamentul de ardere si o puterea calorica superioare celor caracteristice lemnului uscat, obtinandu-se astfel un combustibil cu pana la 30% mai eficient.

Un alt avantaj este dat de spatiul de depozitare redus si de usurinta cu care se pot manipula, produsele comercializandu-se in saci.De asemenea se poate lua in calcul faptul ca achizitionarea acestor combustibili se poate face in cantitati mici, dupa bugetul fiecarui utilizator casnic sau industrial.

O afacere bazata pe productia materialelor de acest tip este usor de inceput, investitia initiala fiind minima in raport cu investitiile necesare inceperea activitatii in alt domeniu energetic. Materia prima pentru productia de brichete si paie este de asemeni ieftina si abundenta, ea reprezentand deseurile lemnoase ramase dupa prelucrare diferitelor resurse (rumegus, aschii de lemn, scoarta de copac, paie), deseuri care apoi sunt maruntite, uscate si prelucrate in produsul finit.

De remarcat este faptul ca nu se cunosc producatori care sa se gaseasca in situatia de a ramane cu stocuri decat doar daca producatorul intentionat pastreaza marfa pentru orice alt scop.

S.C. Solar Design & Product S.R.L. produce si distribuie echipamentele necesare inceperii acestei afaceri. De asemenea oferim asistenta, mentenanta, intructaj si garantie pentru toate echipamentele noastre.

Copyright © 2012-2013, S.C. Solar Design & Product S.R.L. Toate drepturile rezervate.
>>>